Jdi na obsah Jdi na menu
 

Mykologická poradna bez kontaktu s determinátory funguje celoročně. Během celého roku ( kromě prázdnin) je možné předávat v pracovní dny houby k určení do vrátnice FPE ZČU (Pedagociká fakulta). Vchod z Klatovské tř.51. Obálku s houbami nebo krabici označit velkými písmeny Dr. Kout  a svým mailovým, výjimečně tel. kontaktem a doplňujícími údaji, kde (pod čím) bylo sbíráno. Určení nejméně do rodu sdělíme do týdne.

Houby k určení prosíme přinášejte celé, neočistěné, lépe několik plodnic různého stáří. Určení pomůže, když uvedete biotop, ve kterém houba rostla ( smrkový les, na kmenu břízy, na trávníku v parku, ve skleníku apod. ). A nenoste houby v igelitovém pytlíku – houby musí dýchat!

 

Poradna s kontaktem s determinátory funguje v přízemí v levém rohu vstupní haly za vrátnicí na Klatovské třídě 51.  Probíhá 4.9. - 13.11. 2022,  každé pracovní pondělí od 16:00 do 18:00 hod.  Houby je žádoucí donášet celé, nikoliv uříznuté a poskytnout údaje, kde byly nalezeny. (Louka, druh lesa, podloží aj.).

Tuto poradnu provozuje Mykologický klub Plzeň  při Centru biologie, geověd a envigogiky Fakulty pedagogické Západočeské univerzity v Plzni.