Jdi na obsah Jdi na menu
 

                   Plán činnosti MK Plzeň na rok 2024 (1.pololetí)

 (Plán  činnosti na II. pololetí bude vytvořen po ujasnění, jak dopadne stěhování do náhradních prostor, které budou k dispozici  během rekonstrukce  části Západočeské fakulty u Chodského náměstí a jaké možnosti budeme mít k dispozici.)

 

A.  Schůze MK a vycházky do přírody

1.) Schůze klubu proběhnou 1x v měsíci (březen–květen).

 Začátky schůzí v 17:30 ve II. poschodí budovy FPE ZČU na Chodském nám., vstup je z Klatovské tř. 51 (s přístupem přes dvůr). 

25. března: V učebně č. 311. Přednáška s promítáním: Vzácnější nálezy hub z Českého lesa. Lektor Luboš Zelený. Zároveň budou vybírány členské poplatky na rok 2024 v částce 100,-Kč na člena a členská schůze bude seznámena revizní komisí s výsledkem hospodaření za rok 2023. 

22. dubna: V učebně č. 311. Přednáška s promítáním: Kuřátkovité a kyjankovité houby z jižních Čech. Lektor Oldřich Jindřich.

27. května: V učebně 311. Přednáška s promítáním: Gasteromycetes – houby břichatky. Lektor Svatopluk Ján.

22. června: (Náhrada za členskou schůzi z důvodu rekonstrukce fakulty na Klatovské): Vycházka za houbami do lokality Bažantnice poblíže vlakové zastávky Šťáhlavy.

1.května  Vycházka za houbami na trase Malesice (zastávka MHD č.11) kolem vedlejšího ramene řeky Mže do Křimic s nahlédnutím do zámeckého parku. Posezení v restauraci Roští. Odjezd do Plzně ze Zámeckého náměstí.  Vede Z. Hájek

 

2.) Každý člen klubu se vždy zapíše do prezenční listiny, zajišťuje Kozák. V průběhu schůzí vždy proběhnou aktuální organizační informace.

6.) Kontakt s médii ohledně růstu hub zajišťuje Z. Hájek, L. Zelený.

 

C) Interní záležitosti kroužku

1.) členský příspěvek 100,-Kč pokud možno uhradit na první, tj. březnové schůzi. Pokladník Černý. Kontakty s ČMS, příp. ČVSM a s mykology spřátelených MK zajišťuje Hájek.

Web stránky MK: P. Černý.

===============================================================================

 9. ponovoroční vycházka dne 6. ledna 2024 již proběhla na trase Orlík – arboretum Sofronka. Po cestě jsme nalezli 77 druhů hub. Opekli jsme si špekáčky a přivítali novou sezónu přípitkem. Příští jubilejní 10.vycházka bude opět někde v okolí města Plzně dne 4. ledna 2025.

                                    

Plán činnosti sestavil: Hájek a výbor MK V Plzni, dne 24.1.2024